Wintertips konijn

Tips voor het houden van konijnen in de winter:

Wanneer het vriest: niets aan water toevoegen maar 3 tot 4x daags daags ijswater wegnemen en drinkbaar water geven.

Gebruikt u een drinkflesje denk er dan aan dat de tuit van de fles eerder bevriest dan het water, knijp licht in de fles om te zien of er doorgang is.

Slanke tot magere konijnen wat extra voer geven (hardvoer ) (normaal advies is 2x daags een eierdop hoeveelheid per konijn, bij deze konijnen in de winter 3x daags).  Dikke konijnen niet, die hebben al genoeg isolatie / energie om warm te blijven. Daarnaast natuurlijk veel hooi aanbieden!

Geef extra stro en hooi, zorg dat de natte plekken vaker worden weggehaald (liefst dagelijks, want bij strenge vorst bevriezen ook deze plekken). Kranten onder het stro isoleren ook goed.

‘s Nachts de opening van het hok eventueel afdekken tegen de felste kou en wind met een deken of jute zak zodat de warmte in het hok blijft.
Koop  een snugglesafe (www.bunnybin-winkeltje.nl).  Deze “kruik” is bestand tegen konijnentanden.  Ongeveer 7 minuten in de magnetron en de kruik blijft zo’n 12 uur lekker warm.  Leg de kruik in het hok onder het stro.

Zieke konijnen  of konijnen die slecht eten BINNEN halen.  Onderkoeling kan dodelijk zijn. Niet te grote temperatuurwisseling: dus pas in het voorjaar weer naar buiten. Langzaam de overgang maken van de binnen- naar de buitentemperatuur.

Afspraak maken?

Dierenartsenpraktijk Oost-Betuwe

0481-461627

Lingewal 2a, Bemmel / Loostraat 63, Huissen

Dierenartsenpraktijk Oost Betuwe Lingewal 2a 6681 LJ Bemmel tel: 0481 - 461627 info@dap-oost-betuwe.nl