De kattenmand


We komen ze iedere dag tegen , de kattenvervoersmandjes. In allerlei kleuren en materialen van simpel tot high design. Maar wat belangrijk is, is dat we ons huisdier de kat, veilig ,makkelijk en vooral met zo min mogelijk stress vervoeren. In de meeste gevallen betreft het geen pret bezoekje aan de dierenarts.

Belangrijke punten bij uw keuze:

• Het materiaal: bij voorkeur plastic, met een glad oppervlak. Het dier kan zich nergens aan bezeren en je kunt het goed schoonmaken.

• Ruim genoeg: kittens worden groot! Een volwassen kat weegt al snel 4 kg en een volwassen Maine Coon 9 kg.

• De opening: van boven met een klep, of een opening aan de voorkant , maar het is in ieder geval belangrijk dat je de bovenkant er af kan halen. Zo krijg je de kat er makkelijk in maar vooral ook heel belangrijk bij de dierenarts er makkelijk uit! Ook kan de kat in het onderste bakje blijven zitten, als het onderzoek het toelaat.

• Het design: niet te open, katten willen zich verstoppen, zijn soms best verlegen en moeten wennen aan nieuwe situaties. Hun motto, als ik jullie niet zie, zien jullie mij ook niet! Dat geeft dus een veilig gevoel.

Wennen aan de mand

Even zo belangrijk is het wennen aan de mand, zodat de kat het mandje niet als een vreemd, raar ruikend voorwerp beschouwd, maar als behaaglijk en vertrouwd.

Maak de mand aantrekkelijk: zorg dat de kat er vertrouwd mee raakt. Zet de mand in de huiskamer, kattenkamer of op zolder zodat de kat het zelf kan ontdekken. Leg er een lekker kleedje in of zelfs ook een kleed overheen, zodat het een heerlijk holletje word om je lekker in terug te trekken. Af en toe een lekker brokje erin, beloon de kat dat hij erin gaat.

Ook kun je het middel Feliway gebruiken. Dit spray je in de mand, de feromonen geven de kat een behaaglijk gevoel, waardoor de stress minder word.


Mocht u over dit onderwerp wat meer informatie en tips willen lezen, dan verwijzen wij u naar:

www.kattengedragstherapie.nl

www.elkekatgelukkig.nl

http://kattengedrag.forumup.nl

Afspraak maken?

Dierenartsenpraktijk Oost-Betuwe

0481-461627

Lingewal 2a, Bemmel / Loostraat 63, Huissen

Dierenartsenpraktijk Oost Betuwe Lingewal 2a 6681 LJ Bemmel tel: 0481 - 461627 info@dap-oost-betuwe.nl