Gebit van de hond

Wisselen
De eerste melktanden van een hond komen door op een leeftijd van 2-4 weken. Tussen 3 en 7 maanden komt het volwassen gebit door. In die tijd moet men goed opletten dat de melktanden er uit vallen zodat het volwassen gebit goed door kan komen. Als er melktanden blijven zitten moet u naar de dierenarts om deze ‘persisterende’ melktanden te laten verwijderen.

Tanden poetsen
Het is verstandig om uw hond op jonge leeftijd al aan tanden poetsen te laten wennen. Dit is de allerbeste manier om te voorkomen dat uw hond tandsteen krijgt. Gebruik hiervoor een kleine zachte tandenborstel maar geen mensentandpasta. Er is wel honden tandpasta te koop, maar het belangrijkst is het poetsen zelf. Poetsen werkt vele malen beter dan kauwstaven.

Voeding
Wat het beste voer voor het gebit is zijn harde grote brokken, deze plakken het minst aan het gebit en heeft nog een enigszins poetsende werking.

Slijtage
Zowel tennisballen als hout en stenen kunnen een ernstige slijtage geven van de tanden. Dit kan er voor zorgen dat er uiteindelijk een wortel ontsteking ontstaat. Dus liever spelen met speeltjes met een glad oppervlak.

De onderstaande video bevat instructies voor een goede gebitsverzorging:

Afspraak maken?

Dierenartsenpraktijk Oost-Betuwe

0481-461627

Lingewal 2a, Bemmel / Loostraat 63, Huissen

Dierenartsenpraktijk Oost Betuwe Lingewal 2a 6681 LJ Bemmel tel: 0481 - 461627 info@dap-oost-betuwe.nl