Ziektes in het buitenland

Vakantie, even lekker ontspannen in binnen- of buitenland maar waar blijft uw huisdier?

Door nu al een aantal zaken te regelen kunt u straks van een onbezorgde vakantie genieten.

Wanneer uw hond meegaat naar het buitenland zijn er een aantal belangrijke zaken waar u rekening mee moet houden. In het buitenland kunnen namelijk, behalve de meest gebruikelijke hondenziekten, nog andere ziekten voorkomen dan in Nederland. Dit kan dus betekenen dat uw hond bepaalde aanvullende vaccinaties nodig heeft of dat er andere beschermende maatregelen genomen dienen te worden:

Rabiësvaccinatie

In het buitenland komt de besmettelijke ziekte hondsdolheid voor. De enting tegen hondsdolheid is verplicht op het moment dat u de grens overgaat. Deze enting moet minimaal 3 weken vóór vertrek gegeven worden.

Teken (en de bijbehorende tekenziektes Babesia, Ehrlichia en Lyme)

 Teken zuigen bloed bij zoogdieren. Door middel van een tekenbeet kunnen ontstekingen ontstaan en ziektes overgebracht worden. De Scalibor band werkt zowel tekenwerend als tekendodend.

Leishmania

 Leishmania is een ernstige en in veel gevallen dodelijke ziekte en wordt overgebracht door de zandvlieg en komt voornamelijk in mediterrane landen voor. De Scaliborband biedt bescherming. Aangeraden wordt ook om uw hond tussen zonsondergang en zonsopgang binnen te houden.

Hartwormziekte

Hartworm is ook een ernstige en meestal dodelijke ziekte die veroorzaakt wordt door de hartworm.De larven van deze worm worden overgebracht door muggen.

 Door de Scalibor band om te doen en daarbij extra te behandelen met Stronghold verkleint u het risico op hartwormziekte.

De regels om een dier in te voeren verschillen per land, het is belangrijk om ruim voor vertrek even na te kijken aan welke regels moet worden voldaan. Een actueel overzicht van de invoereisen per land vindt u op onze website:

Gezondheid Buitenland

Wanneer uw huisdier tijdens uw vakantie naar een pension gaat of thuisblijft zijn er ook een aantal dingen waar u even aan kunt denken voordat u vertrekt. Speciaal hiervoor hebben wij deze tips gebundeld in onze Vakantiefolder.

Deze folder is gratis verkrijgbaar op onze praktijken in Bemmel, Huissen en Gendt

Afspraak maken?

Dierenartsenpraktijk Oost-Betuwe

0481-461627

Lingewal 2a, Bemmel / Loostraat 63, Huissen

Dierenartsenpraktijk Oost Betuwe Lingewal 2a 6681 LJ Bemmel tel: 0481 - 461627 info@dap-oost-betuwe.nl