Overgewicht

 

Een heleboel huisdieren in Nederland zijn te zwaar. Je kunt het goed zien en voelen door met je vingers over de ribben van uw huisdier te strijken en dan moet er direct onder de huid de ribben goed voelbaar zijn. Maar je mag de ribben niet zien, want dan is hij te dun. Als je eerst een laag spek voelt over de ribben heen is uw dier te dik. Ook is de taille een goede graadmeter, daar moet uw dier niet rechtdoor lopen maar een mooie inkeping hebben.

 

Als uw dier te zwaar is moet hij afvallen, dat is voor zijn gezondheid (oa zijn gewrichten en verhoogde kans op suikerziekte) veel beter. Beweging is dan heel belangrijk: langer en intensiever laten lopen! Ook moet er minder voedsel gegeven worden. Alle tussendoortjes zijn uit den boze, als hij een koekje verdient heeft, dan mag dat, maar dan liefst gewoon een paar normale brokjes.

Omdat we merken dat veel mensen het lastig vinden om hun dier te laten af vallen zijn we een programma gestart. Hiermee kunnen we een individueel programma starten om uw dier verantwoord en onder begeleding af te laten vallen met een speciaal voer, het Metabolic dieet van Hill's.We hebben inmiddels al goede resultaten bereikt met dit programma. Voor een uitgebreid advies op maat kunt u het beste een afspraak maken met één van onze assistentes om alles rustig door te spreken. U mag ook altijd binnen komen lopen om te wegen.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Dierenartsenpraktijk Oost Betuwe   Lingewal 2a   6681 LJ Bemmel    tel: 0481 - 461627 info@dap-oost-betuwe.nl