Frankrijk

Frankrijk

Diersoort: Hond/kat/Fret
Rabiësvaccinatie: Ja: 1e keer min. 21 dagen voor vertrek vaccineren, daarna binnen het vaccinatieschema hervaccineren.
Identificatie: Chip
EU dierenpaspoort: Ja.
Bloedtest op Rabiës titer: Nee.
Quarantaine: Nee.
Gezondheidscertificaat: Nee.
Legalisering: Nee.
Dier jonger dan 15 weken:

 

Dieren jonger dan 15 weken zijn niet toegestaan
Klik hier voor uitgebreide info: Invoereisen Frankrijk zie onder vakantie > naar Frankrijk, contactpersoon Mlle. Claire Biener

Bijzonderheden:

• Voor invoer van meer dan 5 dieren wordt er in aanvulling op alle voorwaarden voor elk dier een certificaat van goede gezondheid geëist en is een invoervergunning nodig. Deze is aan te vragen bij: Ministère de l'Agriculture et de la Pêche DGAL, Sous-Direction Santé et Protection Animales Bureau de la Protection Animale 251, rue de Vaugirard
75732 Paris Cedex 15 Tel : +33 (0) 1.49.55.84.72 Fax :

+33 (0) 1.49.55.81.97 Vermelden: - naam/adres eigenaar en vakantie-adres in Frankrijk - duur van verblijf in Frankrijk

- Opgave van aantal huisdieren;

diersoort/ras/leeftijd/tijdelijk of definitief verblijf;

•Vecht- en waakhonden

Frankrijk stelt nationale eisen aan de invoer van vecht- en waakhonden die, op basis van de Wet op Gevaarlijke Honden van 1999, worden ingedeeld in 2 categorieën:


Categorie 1 (vechthonden):
Het betreft hier géén rashonden, maar de dieren hebben wel een morfologische gelijkenis met de hieronder genoemde honden. De invoer in Frankrijk -  noch doorvoer - en in overzeese Departementen (DOM) is dus niet toegestaan voor honden:
. van het type ‘American Staffordshire Terrier’ (ofwel ‘pitbulls’);
. van het type Mastiff (dog; ook wel 'boerbulls' genoemd); . van het type Tosa (dog)
Voor invoer in de ‘Territoires d’Outre-Mer’, zie verder.


NB: De Franse Veterinaire Dienst adviseert de hondeneigenaar die naar FRA wil met een hond die gelijkenis vertoont met een categorie-1 hond, maar die hier niet toe behoort, door de dierenarts een Engelstalige- of Franstalige verklaring te laten opstellen, waaruit duidelijk moet blijken dat het dier niet geassimileerd kan worden met honden van categorie-1.

Categorie 2 (waakhonden):
De invoer van dieren van de volgende erkende rashonden, dus mét (door FRA) erkende stamboom, is, onder strikte voorwaarden, toegelaten:
NB: stambomen van rashonden moeten erkend zijn door het Franse ministerie van Landbouw. Bij twijfel kan dit worden gecheckt op de website van de “Société Centrale Canine”.
. pitt-bull of  American Staffordshire Terrier;
. Tosa
. Rottweiler (als rashond én kruisingen van de Rottweiler )

 
Deze voorwaarden zijn:
1. Een EU-paspoort voor gezelschapsdieren, voorzien van een geldig bewijs van inenting tegen rabiës en verplichte identificatie (tatoeage of chip)
2. Verplicht aanlijnen en muilkorven op de openbare weg, in openbare gebouwen en in openbaar vervoer;
3. Hondeneigenaar dient W.A. verzekerd te zijn;
4. Hondeneigenaar dient over een (Franse) houdervergunning te beschikken en het dier moet in FRA een bijt test afleggen. Dit geldt voor zowel Fransen zelf als voor buitenlandse toeristen, ongeacht de duur van hun verblijf in Frankrijk. De houdervergunning wordt door afgegeven, na het doorlopen van een cursus (in het Frans) door een officieel erkende hondenschool die hiertoe gemachtigd is door de FRA overheid.  De bijt test moet een negatief resultaat hebben. De hondeneigenaar dient zich, vóór zijn komst, voor deze procedure op te geven bij het gemeentehuis van de Franse gemeente, waar de persoon gaat verblijven.  Het niet naleven van deze procedure is strafbaar. Aangezien deze procedure  tijd kost en bovendien geheel in de Franse taal moet worden gevoerd, is dit praktisch bezien alleen haalbaar voor toeristen die langere tijd in FRA zullen verblijven.


Ingeval van vragen, kunnen deze worden voorgelegd aan hetDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  
Een duidelijk overzicht van de honden onder categorie 1 en 2 en de relevante regelgeving is te vinden op de website van het Franse ministerie van Landbouw.

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Dierenartsenpraktijk Oost Betuwe   Lingewal 2a   6681 LJ Bemmel    tel: 0481 - 461627 info@dap-oost-betuwe.nl